banner

Historie

Ryslinge-Gislev Husholdningskreds​ var en lokalkreds ud af 12 lokalkredse på Midtfyn, som hørte under Landøkonomisk Selskabs Husholdningskreds, som havde 100 års jubilæum i november 2022.

Alle lokalkredse var fælles om arrangementer som Pigernes Dag, Adventsmøde, Udflugter, Rejser og Foredrag.

Hver lokalkreds arrangerede sideløbende deres egne arrangementer.

​Ryslinge Aftenskole/Fritidsundervisning udsprang af Ryslinge-Lørup-Brangstrup Husholdningskreds i 1970’erne, hvor Anna Marie Steen så småt startede med få hold i beklædningssyning, knipling, orkis, blomsterbinding, porcelænsmaling og læderarbejde.​

 

Primært voksenhold

Man forsøgte sig også med et par børnehold i madlavning og håndarbejde/sløjd, men det var primært voksenhold, som slog igennem.

Senere blev repertoiret udvidet med billedskole for voksne, kunsthistorie, patchwork, madlavning for mænd, møbelpolstring, pergamano og endvidere  også bevægelse/afspænding i 34 gr. varmt vand i Helsebadet i Svendborg Svømmeland samt rygproblemer/bevægelse/afspænding på programmet.

Anden årlig aktivitet:

​Vi afholder hvert år foredrag/debatskabende aktivitet i.h.t. 10% puljen.

Fusion med Gislev Husholdningskreds

I foråret 2009 slog Ryslinge-Lørup-Brangstrup Husholdningskreds sig sammen med Gislev Husholdningskreds og fik navnet Ryslinge-Gislev Husholdningskreds.

Den 6.2.2023 blev Ryslinge Aftenskole stiftet, fordi Husholdningskredsen blev nedlagt ved en ekstraordinær generalforsamling i januar 2023.

Vi viderefører aftenskolen med en ny bestyrelse, se under kontakt.